Gesztenyés sütik

Ropogós sütik gesztenye krémmel töltve tejszínhabbal és étcsokoládéval díszítve....mi kell ettől több :) ...nyami nyami.
recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),gesztenyepüré, fagyasztott,csokoládé 85%,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | 0 ?? | kcal | |
gesztenyepüré, fagyasztott | 125 264 | gramm kcal | |
habfixáló | 8 28 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 15 61 | gramm kcal | |
porcukor | 50 194 | gramm kcal | |
rétesliszt | 120 428 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 150 96 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
vaj | 140 1028 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 20 71 | gramm kcal | |
víz | 190 0 | milliliter kcal |
Recept
1. Gesztenye krém
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter • kristálycukor 15 gramm • vaníliás puding -por 20 gramm
Tejből, cukorból, puding porból sűrű pudingot főzzünk. Hűlni hagyjuk.


4.
...és a pudingot.

5. A süti tésztája
víz 190 milliliter • vaj 40 gramm • só
Vizet, vajat, egy csipetnyi sót egy fazékban felmelegítünk amíg a vaj elolvad.


7.
Egy kicsit még melegítjük és a tésztát 3 percen keresztül kevergetjük. Hűlni hagyjuk,


9.
A tésztát egy cukrászzsákba rakjuk. Sütőpapírra 10 karikát rajzolunk ( 8 cm átmérőjűt ).

10.
A papíron lévő karikákat töltelékkel megtöltjük nem egészen a szélekig.

11.
200°C 15 percig sütjük majd csökkentjük a hőfokot 180 °C és még 10 percig sütjük. A sütőt ne nyitogatjuk közben.

12.
A forró sütiket szétvágjuk és vissza rakjuk a sütőbe ahol még további 10 -15 percig hagyjuk szárítani.

13.
Az alsó kihűlt tésztákat megtöltjük a gesztenye krémmel...

14.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 8 gramm
...és az elkészített tejszínhabbal. Betakarjuk a tészta másik felével.

15.
A tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük. Tálalás előtt egy órára a hűtőbe rakjuk.

16.
Csak egy porció, na hihihi :)

Jó étvágyat!