RECEPTEK

Gesztenyés sütik

Gesztenyés sütik

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Ropogós sütik gesztenye krémmel töltve tejszínhabbal és étcsokoládéval díszítve....mi kell ettől több :) ...nyami nyami.

recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),gesztenyepüré, fagyasztott,csokoládé 85%,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé 85%

0

??

kcal

gesztenyepüré, fagyasztott

125

264

gramm

kcal

habfixáló

8

28

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

250

778

milliliter

kcal

kristálycukor

15

61

gramm

kcal

porcukor

50

194

gramm

kcal

rétesliszt

120

428

gramm

kcal

0

??

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

150

96

milliliter

kcal

tyúk tojás

3

264

darab

kcal

vaj

140

1028

gramm

kcal

vaníliás puding -por

20

71

gramm

kcal

víz

190

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. Gesztenye krém

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter  kristálycukor 15 gramm  vaníliás puding -por 20 gramm

Tejből, cukorból, puding porból sűrű pudingot főzzünk. Hűlni hagyjuk.

Tejből, cukorból, puding porból sűrű pudingot...

2. 

vaj 100 gramm  porcukor 50 gramm

A vajat cukorral habosra keverjük ki.

A vajat cukorral habosra keverjük ki....

3. 

gesztenyepüré, fagyasztott 125 gramm

Belekeverjük a gesztenyepürét...

Belekeverjük a gesztenyepürét......

4. 

...és a pudingot.

...és a pudingot....

5. A süti tésztája

víz 190 milliliter  vaj 40 gramm 

Vizet, vajat, egy csipetnyi sót egy fazékban felmelegítünk amíg a vaj elolvad.

Vizet, vajat, egy csipetnyi sót egy fazékban...

6. 

rétesliszt 120 gramm

Lisztet szórunk hozzá és jól összekeverjük.

Lisztet szórunk hozzá és jól összekeverjük....

7. 

Egy kicsit még melegítjük és a tésztát 3 percen keresztül kevergetjük. Hűlni hagyjuk,

Egy kicsit még melegítjük és a tésztát 3...

8. 

tyúk tojás 3 darab

A kihűlt tésztához hozzáadjuk a tojásokat.

A kihűlt tésztához hozzáadjuk a tojásokat....

9. 

A tésztát egy cukrászzsákba rakjuk. Sütőpapírra 10 karikát rajzolunk ( 8 cm átmérőjűt ).

A tésztát egy cukrászzsákba rakjuk....

10. 

A papíron lévő karikákat töltelékkel megtöltjük nem egészen a szélekig.

A papíron lévő karikákat töltelékkel...

11. 

200°C 15 percig sütjük majd csökkentjük a hőfokot 180 °C és még 10 percig sütjük. A sütőt ne nyitogatjuk közben.

200°C 15 percig sütjük majd csökkentjük a...

12. 

A forró sütiket szétvágjuk és vissza rakjuk a sütőbe ahol még további 10 -15 percig hagyjuk szárítani.

A forró sütiket szétvágjuk és vissza rakjuk a...

13. 

Az alsó kihűlt tésztákat megtöltjük a gesztenye krémmel...

Az alsó kihűlt tésztákat megtöltjük a...

14. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  habfixáló 8 gramm

...és az elkészített tejszínhabbal. Betakarjuk a tészta másik felével.

...és az elkészített tejszínhabbal. Betakarjuk...

15. 

csokoládé 85%

A tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük. Tálalás előtt egy órára a hűtőbe rakjuk.

A tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük....

16. 

Csak egy porció, na hihihi :)

Csak egy porció, na hihihi :)...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés