Gesztenyés töltött szívecskék
Finom krémes gesztenyés sütemény a karácsonyi asztal dísze.
recept,recept fotó,gesztenyepüré, fagyasztott,gesztenyepüré, fagyasztott,rum,rum,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 | gramm | |
gesztenyepüré, fagyasztott | 250 | gramm | |
porcukor | 125 | gramm | |
porcukor | - | ||
rum | 5 | evőkanál | |
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 150 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 200 gramm • porcukor 75 gramm • só 1 csipet • tyúk tojás 1 darab • gesztenyepüré, fagyasztott 100 gramm • vaj 100 gramm • rum 2 evőkanál
Egy tálba helyezzük el a lisztet, cukrot, csipetnyi sót, tojást, gesztenye pürét, puha vajat és a rumot.
2.
Lágy egy kissé ragadós tésztát készítünk belőle. Egy cipőt készítünk és egy órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
5.
Krémet készítünk belőle és a hűtőszekrénybe helyezzük el.
6.
A tésztát kivesszük és egy lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk 6-7 mm vastagra.
7.
Szívecskéket szaggatunk ki belőle.
8.
Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a szívecskéket egy kés segítségével.
9.
10 percig 180°C fokon sütjük.
10.
Hűlni hagyjuk.
11.
Mindig két két szívecskét...
12.
...a krémmel összeragasztunk.
Jó étvágyat!