Gesztenyés töltött szívecskék

Finom krémes gesztenyés sütemény a karácsonyi asztal dísze.
recept,recept fotó,gesztenyepüré, fagyasztott,gesztenyepüré, fagyasztott,rum,rum,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
gesztenyepüré, fagyasztott | 250 528 | gramm kcal | |
porcukor | 125 485 | gramm kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rum | 5 180 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 150 1101 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 200 gramm • porcukor 75 gramm • só 1 csipet • tyúk tojás 1 darab • gesztenyepüré, fagyasztott 100 gramm • vaj 100 gramm • rum 2 evőkanál
Egy tálba helyezzük el a lisztet, cukrot, csipetnyi sót, tojást, gesztenye pürét, puha vajat és a rumot.

2.
Lágy egy kissé ragadós tésztát készítünk belőle. Egy cipőt készítünk és egy órára a hűtőszekrénybe helyezzük.


5.
Krémet készítünk belőle és a hűtőszekrénybe helyezzük el.

6.
A tésztát kivesszük és egy lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk 6-7 mm vastagra.

7.
Szívecskéket szaggatunk ki belőle.

8.
Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a szívecskéket egy kés segítségével.

9.
10 percig 180°C fokon sütjük.

10.
Hűlni hagyjuk.

11.
Mindig két két szívecskét...

12.
...a krémmel összeragasztunk.


Jó étvágyat!