Gomba tekercs darált hússal
recept,recept fotó,sertés darálthús,Schwarzwaldi sonka,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Schwarzwaldi sonka | 100 | gramm | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
gomba | 100 | gramm | |
kakukkfű | - | ||
kifli | 1 | darab | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
sertés darálthús | 300 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 80 | milliliter |
Recept
1.
gomba 100 gramm • fokhagyma 2 gerezd • olivaolaj 2 evőkanál • kakukkfű
Mossuk meg a gombát, vágjuk vékony szeletekre. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, és szintén vékony szeletekre vágjuk. Melegítsünk egy serpenyőben olajat, adjunk hozzá gombát és a fokhagymát. Hirtelen sütjük, és egy ideig pároljuk, amíg a víz elpárolog. Egy csipet kakukkfűvel ízesítjük.
2.
zsírszegény tej 1,5% 80 milliliter • kifli 1 darab
Öntsünk tejet egy tálba. Áztassuk bele a kifli darabokat a tejbe. A kifli a tejben szétázik.
3.
sertés darálthús 300 gramm • só 1 teáskanál
Tegyük egy tálba a darált sertéshúst, sót és az áztatott kiflit. Kézzel az egészet jól összekeverjük.
4.
Adjuk hozzá a gombát a fokhagymával. Összekeverjük. Közepes fasírozottakat formázunk belőle.
5.
Schwarzwaldi sonka 100 gramm
Minden egyes fasírozottat egy szelet fekete schwarzwaldi sonkába csomagolunk. Zsírral kikent tepsibe tesszük. 180 ° C-on lefedve kb. 20 percig sütjük. Vegyük le a fedőt és10 percig tovább süssük így a sonka szép ropogósra süt. Főtt burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat!