Gombakrémleves
A leves elkészítéséhez elegendő lesz a sampinyon gomba szára felhasználása. A gomba kalapját más finom étel elkészítéséhez használhatjuk fel.
recept,recept fotó,főzőtejszín,zsírszegény tej 1,5%,gomba- szár,Gombalevesek
Gombalevesek
kategóriak
Gombalevesek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
búzadara | 3 | evőkanál | |
finomliszt | 1 | evőkanál | |
főzőtejszín | 250 | milliliter | |
gomba- szár | 500 | gramm | |
hagyma | 80 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
petrezselyem zöldje | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | 500 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
gomba- szár 500 gramm
A sampinyont megpucoljuk, megmossuk. A gomba kalapját elválasztjuk a gomba szárától.
2.
olivaolaj 2 evőkanál • hagyma 80 gramm • víz 500 milliliter • só • köménymag, darált ½ teáskanál
A hagymát megpucoljuk. apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott sampinyon gomba szárait. Felöntjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a köményt és kb 15 percig lefedve főzzük.
3.
Miután megfőtt botmixer segítségével az egészet jól össze mixeljük
4.
főzőtejszín 250 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • finomliszt 1 evőkanál
Tejben és tejfölben lisztet keverünk össze. Hozzáöntjük a gombakrémleveshez és felforraljuk.
5.
tyúk tojás 1 darab • búzadara 3 evőkanál
Tojásból és grízes lisztből készítünk tésztát, amelyet egy picit állni hagyjuk. Majd a forró levesbe szaggatjuk ki a galuskákat, és addig főzzük amíg a felszínre nem úsznak.
Jó étvágyat!