RECEPTEK

Gombakrémleves

Gombakrémleves

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

A leves elkészítéséhez elegendő lesz a sampinyon gomba szára felhasználása. A gomba kalapját más finom étel elkészítéséhez használhatjuk fel.

recept,recept fotó,főzőtejszín,zsírszegény tej 1,5%,gomba- szár,Gombalevesek

Gombalevesek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Gombalevesek  

Hozzávalók

Hozzávalók

búzadara

3

163

evőkanál

kcal

finomliszt

1

53

evőkanál

kcal

főzőtejszín

250

400

milliliter

kcal

gomba- szár

500

80

gramm

kcal

hagyma

80

36

gramm

kcal

köménymag, darált

½

9

teáskanál

kcal

olivaolaj

2

264

evőkanál

kcal

petrezselyem zöldje

0

??

kcal

0

??

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

víz

500

0

milliliter

kcal

zsírszegény tej 1,5%

250

120

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

gomba- szár 500 gramm

A sampinyont megpucoljuk, megmossuk. A gomba kalapját elválasztjuk a gomba szárától.

A sampinyont megpucoljuk, megmossuk. A gomba...

2. 

olivaolaj 2 evőkanál  hagyma 80 gramm  víz 500 milliliter    köménymag, darált ½ teáskanál

A hagymát megpucoljuk. apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott sampinyon gomba szárait. Felöntjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a köményt és kb 15 percig lefedve főzzük.

A hagymát megpucoljuk. apróra vágjuk és olajon...

3. 

Miután megfőtt botmixer segítségével az egészet jól össze mixeljük

Miután megfőtt botmixer segítségével az...

4. 

főzőtejszín 250 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  finomliszt 1 evőkanál

Tejben és tejfölben lisztet keverünk össze. Hozzáöntjük a gombakrémleveshez és felforraljuk.

Tejben és tejfölben lisztet keverünk össze....

5. 

tyúk tojás 1 darab  búzadara 3 evőkanál

Tojásból és grízes lisztből készítünk tésztát, amelyet egy picit állni hagyjuk. Majd a forró levesbe szaggatjuk ki a galuskákat, és addig főzzük amíg a felszínre nem úsznak.

Tojásból és grízes lisztből készítünk...

6. 

petrezselyem zöldje

Zöld apróra vágott petrezselyem levéllel tálaljuk.

Zöld apróra vágott petrezselyem levéllel...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés