RECEPTEK

Gombaleves fekete babbal

Gombaleves fekete babbal

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Sűrű leves ebédre vagy vacsorára.

recept,recept fotó,fekete bab,szárított gomba,Gombalevesek,Levesek hüvelyesekből,Laktózmentes

Gombalevesek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

450

414

gramm

kcal

fekete bab

150

512

gramm

kcal

fokhagyma

2

11

gerezd

kcal

majoránna

0

??

kcal

petrezselyem zöldje

0

??

kcal

rétesliszt

40

143

gramm

kcal

szárított gomba

40

50

gramm

kcal

1.75

0

teáskanál

kcal

víz

500

0

milliliter

kcal

víz

0

??

kcal

víz

2

0

liter

kcal

 

Recept

1. 

fekete bab 150 gramm  víz 500 milliliter

A babot éjszakára vízbe mártjuk.

A babot éjszakára vízbe mártjuk....

2. 

szárított gomba 40 gramm  víz

A gombát vízbe mártjuk és egy ideig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

A gombát vízbe mártjuk és egy ideig állni...

3. 

víz 1 liter   1.5 teáskanál

A babot leszűrjük és friss vízbe tesszük. Sózzuk és puhára főzzük (kb. 45 pecr - 1 óra). Hozzáadjuk a gombát.

A babot leszűrjük és friss vízbe tesszük....

4. 

burgonya 350 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk.

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és...

5. 

víz 1 liter

A burgonyát hozzáadjuk a leveshez, hozzáöntjük a vizet és 20 percig főzzük.

A burgonyát hozzáadjuk a leveshez,...

6. 

burgonya 100 gramm  rétesliszt 40 gramm

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és lágyra lereszeljük. Összekeverjük liszttel, ...

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és lágyra...

7. 

 ¼ teáskanál  petrezselyem zöldje

...egy kis sóval és apróra vágott petrezselyem zöldjével.

...egy kis sóval és apróra vágott petrezselyem...

8. 

Az elkészített masszából galuskákat szaggatunk a levesbe.

Az elkészített masszából galuskákat...

9. 

fokhagyma 2 gerezd  majoránna

10 percig főzzük, hozzáadjuk a préselt fokhagymát és majoránnával ízesítjük.

10 percig főzzük, hozzáadjuk a préselt...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés