Gombaleves fekete babbal

Sűrű leves ebédre vagy vacsorára.
recept,recept fotó,fekete bab,szárított gomba,Gombalevesek,Levesek hüvelyesekből,Laktózmentes
Gombalevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 450 414 | gramm kcal | |
fekete bab | 150 512 | gramm kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
majoránna | 0 ?? | kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 40 143 | gramm kcal | |
szárított gomba | 40 50 | gramm kcal | |
só | 1.75 0 | teáskanál kcal | |
víz | 500 0 | milliliter kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
víz | 2 0 | liter kcal |
Recept

2.
szárított gomba 40 gramm • víz
A gombát vízbe mártjuk és egy ideig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

3.
víz 1 liter • só 1.5 teáskanál
A babot leszűrjük és friss vízbe tesszük. Sózzuk és puhára főzzük (kb. 45 pecr - 1 óra). Hozzáadjuk a gombát.



6.
burgonya 100 gramm • rétesliszt 40 gramm
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és lágyra lereszeljük. Összekeverjük liszttel, ...


8.
Az elkészített masszából galuskákat szaggatunk a levesbe.

9.
fokhagyma 2 gerezd • majoránna
10 percig főzzük, hozzáadjuk a préselt fokhagymát és majoránnával ízesítjük.

Jó étvágyat!