Gombaleves fekete babbal
Sűrű leves ebédre vagy vacsorára.
recept,recept fotó,fekete bab,szárított gomba,Gombalevesek,Levesek hüvelyesekből,Laktózmentes
Gombalevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 450 | gramm | |
fekete bab | 150 | gramm | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
majoránna | - | ||
petrezselyem zöldje | - | ||
rétesliszt | 40 | gramm | |
szárított gomba | 40 | gramm | |
só | 1.75 | teáskanál | |
víz | 500 | milliliter | |
víz | - | ||
víz | 2 | liter |
Recept
2.
szárított gomba 40 gramm • víz
A gombát vízbe mártjuk és egy ideig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
3.
víz 1 liter • só 1.5 teáskanál
A babot leszűrjük és friss vízbe tesszük. Sózzuk és puhára főzzük (kb. 45 pecr - 1 óra). Hozzáadjuk a gombát.
6.
burgonya 100 gramm • rétesliszt 40 gramm
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és lágyra lereszeljük. Összekeverjük liszttel, ...
8.
Az elkészített masszából galuskákat szaggatunk a levesbe.
9.
fokhagyma 2 gerezd • majoránna
10 percig főzzük, hozzáadjuk a préselt fokhagymát és majoránnával ízesítjük.
Jó étvágyat!