Gombaleves szárított gombából

Gombaleves burgonyával és kiváló reszelt tésztával.
recept,recept fotó,szárított gomba,Gombalevesek
Gombalevesek
kategóriak
Gombalevesek ›Hozzávalók
Hozzávalók
Grízes reszelt tészta recept | 0 ?? | kcal | |
Natur zöldséges só | 0 ?? | kcal | |
burgonya | 300 276 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
szárított gomba | 35 44 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
víz | 1.5 0 | liter kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
szárított gomba 35 gramm • víz 200 milliliter
A gombát megmossuk és egy lábasba tesszük. Felöntjük vízzel, majd 15 percig állni hagyjuk, ezt követően leöntjük a vizet.

2.
burgonya 300 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • víz 1.5 liter
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a gombához, sózzuk, fűszerezzük. Felöntjük vízzel majd addig főzzük, amíg a burgonya puha nem lesz.

3.
A recept alapján elkészítjük egy tojásból és darás lisztből a reszelt tésztát.

4.
Kb a harmadát (attól függ, mennyire sűrűre szeretnénk a levest), vagy a felét a levesbe szórjuk és 10 percig főzzük.

5.
vaj 50 gramm • petrezselyem zöldje • Natur zöldséges só
A levesbe végül egy szelet vajat, apróra vágott petrezselyem zöldjét teszünk és ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!