Gombaleves szárított gombából
Gombaleves burgonyával és kiváló reszelt tésztával.
recept,recept fotó,szárított gomba,Gombalevesek
Gombalevesek
kategóriak
Gombalevesek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Grízes reszelt tészta recept | - | ||
Natur zöldséges só | - | ||
burgonya | 300 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
petrezselyem zöldje | - | ||
szárított gomba | 35 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 1.5 | liter | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
1.
szárított gomba 35 gramm • víz 200 milliliter
A gombát megmossuk és egy lábasba tesszük. Felöntjük vízzel, majd 15 percig állni hagyjuk, ezt követően leöntjük a vizet.
2.
burgonya 300 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • víz 1.5 liter
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a gombához, sózzuk, fűszerezzük. Felöntjük vízzel majd addig főzzük, amíg a burgonya puha nem lesz.
3.
A recept alapján elkészítjük egy tojásból és darás lisztből a reszelt tésztát.
4.
Kb a harmadát (attól függ, mennyire sűrűre szeretnénk a levest), vagy a felét a levesbe szórjuk és 10 percig főzzük.
5.
vaj 50 gramm • petrezselyem zöldje • Natur zöldséges só
A levesbe végül egy szelet vajat, apróra vágott petrezselyem zöldjét teszünk és ízlés szerint sózzuk.
Jó étvágyat!