Gombás sertésszelet
Finom sertésszelet friss sampinyon gombával. Köretként tálalhatjuk rizzsel, tarhonyával vagy burgonyapürével.
recept,recept fotó,sertéskaraj,gomba,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | 3 | evőkanál | |
gomba | 280 | gramm | |
hagyma | 1 | darab | |
köménymag, őrölt | 1 | csipet | |
piros paprika, őrölt | - | ||
sertéskaraj | 450 | gramm | |
szegfűbors | - | ||
só | - | ||
teljes zsírtartalmú mustár | - | ||
víz | - | ||
árvai szalonna | 100 | gramm |
Recept
1.
sertéskaraj 450 gramm • só • fekete bors, őrölt • piros paprika, őrölt • teljes zsírtartalmú mustár
A sertéskarajt vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával és mustárral megkenjük.
2.
A szeleteket hirtelen mindkét oldalról egy kevés olajban megpirítjuk.
3.
hagyma 1 darab • gomba 280 gramm • árvai szalonna 100 gramm
Apróra vágott szalonnát pirítunk hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Miután a hagymát üvegesre dinszteltük, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, amit egy rövid ideig sütjük.
4.
köménymag, őrölt 1 csipet • víz • szegfűbors • finomliszt 3 evőkanál
Ezután a sült húshoz adjuk hozzá. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a köménymagot és letakarva puhára dinszteljük a húst. Besűrítjük lisztel amit vízzel keverünk szét, beleöntjük és 10 percig még főzzük.
Jó étvágyat!