Gombás-szalonnás knédli
Finom és laktató knédli tipikus zsemlemorzsával, amely gombával és szalonnával van kiegészítve.
recept,recept fotó,szerecsendió - virág,gomba,füstölt sertésoldalas,Knédli,Receptek ételpárolókhoz,Cseh receptek,
Knédli
Cseh receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 250 | gramm | |
fehér bors, őrölt | - | ||
füstölt sertésoldalas | 100 | gramm | |
gomba | 120 | gramm | |
kifli | 6 | darab | |
póréhagyma | 80 | gramm | |
szerecsendió - virág | ¼ | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
tyúk tojás | 3 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 5 | deciliter |
Recept
1.
kifli 6 darab • zsírszegény tej 1,5% 2 deciliter • szerecsendió - virág ¼ teáskanál • só ½ teáskanál
A kifliket apró kockákra vágjuk, és aranysárgára sütjük kb 20 percig 150 fokon. Leöntjük tejjel, amelyhez apróra vágott petrezselyemzöldjét, egy csipetnyi szerecsendiót és sót adtunk hozzá.
2.
gomba 120 gramm • póréhagyma 80 gramm • füstölt sertésoldalas 100 gramm • só • fehér bors, őrölt
A sampinyont, póréhagymát (esetleg zöldhagymát) és füstölt oldalast apróra vágjuk. Az egészet egy tepsiben pirítjuk, amíg az egész massza össze nem áll.
3.
zsírszegény tej 1,5% 3 deciliter • tyúk tojás 3 darab • darás liszt 250 gramm
Tojássárgájából, tejből és lisztből lágy tésztát keverünk, amelyet hozzáadunk a kiflikhez. A végén hozzáadjuk a gombás szalonnás masszát, és a tojásfehérjéből felvert habot.
4.
A tésztából golyó formákat csinálunk, és gőzfürdőben (esetleg párolóedényben) 20 - 25 percig főzzük. A knédliket főzhetjük vízben is.
Jó étvágyat!