RECEPTEK

Görög csirkés wrap

Görög csirkés wrap

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Finom töltött tortilla joghurtos uborkás öntettel.

recept,recept fotó,csirkemell,salátauborka,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,jégsaláta,Feta sajt,Csirkehús

Csirkehús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

Feta sajt

120

316

gramm

kcal

csirkemell

500

550

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

fekete olivabogyó

0

??

kcal

jégsaláta

300

39

gramm

kcal

kapor

2

4

teáskanál

kcal

kukoricagríz (polenta)

4

210

evőkanál

kcal

köménymag, darált

½

9

teáskanál

kcal

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom

400

280

milliliter

kcal

olivaolaj

3

396

evőkanál

kcal

paradicsom

3

??

darab

kcal

piros paprika, őrölt

2

32

teáskanál

kcal

salátauborka

400

64

gramm

kcal

szárított fokhagyma

1

17

teáskanál

kcal

szárított hagyma

2

103

evőkanál

kcal

1

0

teáskanál

kcal

tortilla

6

??

darab

kcal

zöld olivabogyó

0

??

kcal

 

Recept

1. A hús elkészítése

csirkemell 500 gramm  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  szárított fokhagyma 1 teáskanál  olivaolaj 3 evőkanál

A csirkehúst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. Egy tálba helyezzük, majd hozzáadjuk a piros őrölt paprikát, borsot, fokhagymát és az olíva olajat. Összekeverjük és azonnal tovább dolgozunk vele, vagy hagyhatjuk a húst állni néhány órát az öntetben.

2. 

kukoricagríz (polenta) 4 evőkanál   ½ teáskanál  szárított hagyma 2 evőkanál  köménymag, darált ½ teáskanál

A kukorica darát sóval összekeverjük, hozzáöntjük a szárított hagymát és a köményt.

A kukorica darát sóval összekeverjük,...

3. 

A húst az olajjal együtt beleöntjük a száraz masszába, és jól összekeverjük.

A húst az olajjal együtt beleöntjük a száraz...

4. 

A grill serpenyőt előmelegítjük és a húst időnkénti keverés mellett szárazon 20 percig sütjük.

A grill serpenyőt előmelegítjük és a húst...

5. Öntet készítése

salátauborka 400 gramm

Az uborkát apróra reszeljük.

Az uborkát apróra reszeljük....

6. 

Leöntjük róla a vizet és lágyan kicsavarjuk.

Leöntjük róla a vizet és lágyan kicsavarjuk....

7. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 400 milliliter  kapor 2 teáskanál   ½ teáskanál

Az uborkához sót, joghurtot és kaprot adunk (használhatunk szárított kaprot is), majd jól összekeverjük.

Az uborkához sót, joghurtot és kaprot adunk...

8. Egyéb hozzávalók

paradicsom 3 darab  jégsaláta 300 gramm  Feta sajt 120 gramm  zöld olivabogyó  fekete olivabogyó

A paradicsomokat szeletekre vágjuk, a salátát megmossuk, lecsepegtetjük és csíkokra vágjuk. A sajtot kisebb kockákra szeleteljük. Az olíva bogyókat használhatjuk egészben, illetve karikákra vágva. Használhatunk fekete olíva bogyókat is.

9. Tortilla megtöltése

tortilla 6 darab

Egy nagyobb tortillát 30cm-s átmérővel megcsepegtetünk vízzel és felforrósított serpenyőben szárazon mindkét oldalról megpirítunk (felmelegítjük).

Egy nagyobb tortillát 30cm-s átmérővel...

10. 

A tortillára rárakjuk a saláta, olíva, sajt egy részét és hozzáadunk 2 karika paradicsomot.

A tortillára rárakjuk a saláta, olíva, sajt...

11. 

A tortillát megszórjuk a megsült hús 1/6-ával és leöntjük 2-3 leveses kanál joghurtos-uborkás öntettel.

A tortillát megszórjuk a megsült hús 1/6-ával...

12. 

A tortilla alsó részét behatjuk befele, majd az egyik behajtjuk és a hosszabb másik oldalával betekerjük.

A tortilla alsó részét behatjuk befele, majd az...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés