Gouache - kovászos uborka
Sok recept van a gouache-hoz vagy a kovászos uborkára. Mi most ezekből kínálunk egyet közülük.
recept,recept fotó,uborka kompót,kapor,Befőttek,Laktózmentes
Befőttek
Hozzávalók
Hozzávalók
befőzési tartósítószer keverék | 50 | gramm | |
kapor | - | ||
kenyér | 40 | gramm | |
kosszarv paprika | 2 | darab | |
só | 1 | evőkanál | |
uborka kompót | 2 | darab | |
víz | 1.5 | liter |
Recept
1.
uborka kompót 2 darab
A nagyobb, vastagabb uborkákat megmossuk és a két harmadát negyedekre vágjuk.
3.
Tegyük a kenyeret egy 4 literes befőttesüveg aljára.
4.
kosszarv paprika 2 darab
Helyezünk a kenyérre szorosan az uborkákat. 1-2 kosszarv paprikát szúrhatunk közéjük. Az uborka enyhén csípős lesz.
5.
Csomagoljunk megfelelő mennyiségű kaprot (kb. 2,5 cm átmérőjű golyót) tiszta, megnedvesített gézbe, és tegye az uborka tetejére.
6.
Két vékony botot elkészítünk Hideg vízbe merítjük őket, hogy könnyen meg tudjuk hajlítani.
7.
víz 1.5 liter • só 1 evőkanál • befőzési tartósítószer keverék 50 gramm
Forralt vízből és sóból meleg, de nem forró öntetett készítünk. Hozzáadjuk a befőzési tartósítószer fél csomagját is és összekeverjük.
8.
A meleg öntettel leöntjük az uborkákat.
9.
Kivesszük a botocskákat a vízből, és lenyomjuk velük az uborkát. Adjunk még hozzá öntetet, ha szükséges. Minden uborkának a lében kell lennie.
10. 1.nap
Az első nap letakarjuk az üveget tiszta pamut kendővel. Helyezzük az üveget egy mély tányérba, és tegyük meleg helyre.
11. 2-3. nap
Másnap az üveget a kendőn keresztül tányérkával letakarjuk. Az uborka már a második - harmadik naptól fogva kifehéredik és erjedni kezd.
12. 4.nap
Ellenőrizzük, hogy az uborkák felületén nem keletkezik e penész.. Csak finom buborékhab képződhet rajtuk. Ezt szükség szerint tiszta kanállal eltávolíthatjuk.
13.
Zárjuk le az uborkát újra, és hagyjuk erjeszteni. 8-10 nap elteltével fogyasztásra alkalmasak. A levével együtt kisebb poharakba is átrakhatjuk, és hűtőszekrényben tárolhatjuk őket. Hidegben az erjedésük leáll.
Jó étvágyat!