Gratin krumpli
Ez a francia eredetű, pár hozzávalóból készült, tejszínben szép lassan sült burgonyás rakottas nem véletlenül lett világhírű - egyszerű elkészíteni, a végeredmény mégis egy krémesen lágy, ízekben gazdag fogás.
recept,recept fotó,burgonya,habtejszín (30-33%),Burgonyából készült köretek,Francia receptek,Gluténmentes
Burgonyából készült köretek
Francia receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 900 | gramm | |
fekete bors, őrölt | 4 | csipet | |
félkemény sajt, érlelt | 100 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
só | 4 | csipet | |
vaj | 20 | gramm |
Recept
2.
A burgonyát kb 2 mm szeletekre vágjuk fel.
5.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • só 4 csipet • fekete bors, őrölt 4 csipet
A felszeletelt burgonyák negyedét lerakjuk a sütő edény aljára. Sózunk, borsozzuk, rászórjuk a sajt harmadát és ráöntjük a tejszín negyedét.
6.
További két réteget készítünk, ezután az utolsó negyediket de azt már sajt nélkül.
7.
60 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!