Grillezett fahéjas Camembert
Rendkívül jó sajt keleti fűszerekben. Vajon sült főtt burgonyával és friss zöldségekkel tálaljuk.
recept,recept fotó,Camembert sajt,Húsnélküli ételek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Camembert sajt | 4 | darab | |
burgonya | 800 | gramm | |
chili | ¼ | teáskanál | |
fahéj, őrölt | ½ | teáskanál | |
kurkuma fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
olivaolaj | 40 | milliliter | |
só | - | ||
vaj | 50 | gramm | |
víz | - | ||
őrölt koriander | ¼ | teáskanál |
Recept
1.
olivaolaj 40 milliliter • fahéj, őrölt ½ teáskanál • chili ¼ teáskanál • őrölt koriander ¼ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál
A fűszereket olajban elkeverjük.
2.
Camembert sajt 4 darab
Mindegyik sajt mindkét oldalát áztassuk be a pácba, és tegyük egy tálba. Az összes sajt elkészítése után a többi pácot ráöntjük a sajtokra, és egy órára a hűtőbe tesszük.
3.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vastagabb kockákra vágjuk és sós vízben majdnem puhára főzzük.
5.
A megsült burgonyát kivesszük, és ha szükséges, papírtörlővel eltávolítjuk a serpenyőből a vajat. Tegyük a sajtokat egy forró serpenyőbe. Az egyik és...
6.
...a másik oldaláról röviden meggrillezzük.A sajtok forgatásakor óvatosan járjunk el, nehogy megsértjük őket
7.
Azonnal tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá.
Jó étvágyat!