Grillezett pikáns csirkecombok
Kitűnő grillezett csemege főleg a kerti partikon. Friss, zöldségsalátával tálaljuk.
recept,recept fotó,csirkecomb, negyed,pepperóni konzerv,brandy,Csirkehús,Nyári grill receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
brandy | 50 | milliliter | |
csirkecomb, negyed | 8 | darab | |
fokhagyma | 5 | gerezd | |
grill fűszerkeverék | 2 | teáskanál | |
ketchup - csípős | 5 | evőkanál | |
méz | 1 | evőkanál | |
olivaolaj | 100 | milliliter | |
pepperóni konzerv | 2 | darab | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál |
Recept
1. A csirkecombok elkészítése
csirkecomb, negyed 8 darab
A csirkecombokat (csirkecomb negyedeket) kicsontozzuk. Miután eltávolítottuk a csontokat, a bőrt is eltávolítjuk és az izomzat vastagabb, erősebb részeit enyhén bevagdossuk úgy ,hogy a hűs felületét a minél nagyobb mértékben megnöveljük.
2. Pác
olivaolaj 100 milliliter • pepperóni konzerv 2 darab • grill fűszerkeverék 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • ketchup - csípős 5 evőkanál • méz 1 evőkanál • fokhagyma 5 gerezd • brandy 50 milliliter
A serpenyőben felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott pfepperóni paprikát összekeverjük és levesszük a tűzhelyről. Hozzáadjuk a fűszereket és az őrölt paprikát is. Majd pikáns paradicsom ketchupot , mézet és préselt fokhagymát. Hozzáöntünk egy kis brandyt (konyakot). Jól összekeverjük és a húst szeletenként jól belemártogatjuk a pácba.. A húsokat elhelyezzük egy edénybe amelyet lezárunk a maradék páclét pedig ráöntjük a hús tetejére. Az edényt lezárjuk 12 órára és betesszük a hűtőbe pihentetni.
3. Grillezünk
só 1 teáskanál
A húst a grillezés ellőtt 30 perccel kivesszük a hűtőből, megsózzuk . Lassan grillezzük minden oldaláról, kb 20 percig.
4.
A grillezés ideje alatt megkenhetjük a húst a maradék páclével vagy olajjal.
Jó étvágyat!