Grillezett saslik
Kenyérrel vagy sült krumplival tálaljuk.
recept,recept fotó,újhagyma,nagy csalán,sertés darálthús,Sertéshús,Nyári grill receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
nagy csalán | 50 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
retek | 100 | gramm | |
sertés darálthús | 1000 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
újhagyma | 150 | gramm | |
őrölt gyömbér | ½ | teáskanál |
Recept
1. Zöldséges-húsos massza elkészítése
újhagyma 150 gramm • retek 100 gramm
A zöldhagymát megpucoljuk, megmossuk, és apró karikákra vágjuk. A retket megpucoljuk, megmossuk és vastagabbra lereszeljük.
2.
nagy csalán 50 gramm
Amennyiben a húst a természetben kívánjuk elkészíteni, tehetünk bele friss csalán levelet is. Friss csalánt szedünk, megmossuk, és a leveleit lecsipkedjük, majd apróra vágjuk.
3.
sertés darálthús 1000 gramm • olivaolaj 2 evőkanál • só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • őrölt gyömbér ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • fokhagyma 4 gerezd
A darált húshoz hozzáadjuk az elkészített hagymát, retket, csalánt, olajat, sót, őrölt pirospaprikát, gyömbért, borsot, és a préselt fokhagymát, majd mindent jól összekeverünk.
4.
Henger alakú formát készítünk, kb. 7 cm hosszút, és 2 cm vastagot.
5.
Két hengert felszúrunk a pálcikára és kicsit megnyomkodjuk.
6. Grillezés
10 - 15 percig aranybarnára grillezzük mindkét oldaláról.
Jó étvágyat!