Grillezett zöldségnyársak pesztóval

Kitűnő grillezett finomság, nem csak vegetáriánusok részére.
recept,recept fotó,cukkini,cherry paradicsom,Húsnélküli ételek,Nyári grill receptek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Nyári grill receptek › Vegetáriánus receptek › Gluténmentes › Szezon - Cukkini ›Hozzávalók
Hozzávalók
Feta sajt | 80 211 | gramm kcal | |
bazsalikom | 10 ?? | levél kcal | |
cherry paradicsom | 150 27 | gramm kcal | |
cukkini | 150 27 | gramm kcal | |
fenyőmag | 15 102 | gramm kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
zöld olivabogyó | 30 48 | gramm kcal |
Recept
1.
fenyőmag 15 gramm • bazsalikom 10 levél • fokhagyma 1 gerezd • olivaolaj 2 evőkanál
A pesztó elkészítése a páchoz a következő. A pirított fenyőmagot, bazsalikomot és a foghagymát jól összemixeljük . Majd összekeverjük és leöntjük olajjal.

2.
Feta sajt 80 gramm • cukkini 150 gramm • cherry paradicsom 150 gramm • zöld olivabogyó 30 gramm
A feta sajtot kockákra a cukkinit pedig félkarikákra vágjuk. A nyársra fokozatosan felszúrjuk a cherry paradicsomot, sajtot, cukkinit és a zöld olívabogyót.

3.
A nyársakat belerakjuk a pesztó pácba, és 20 percig hagyjuk hűvös helyen pácolódni. Néhányszor a nyársakat megkeverjük a marinádal.

4.
A nyársakat elhelyezzük a forró grillező serpenyőbe vagy a grillen lévő alufóliára. Kb 4 percig grillezzük, közben forgatjuk a nyársakat.

Jó étvágyat!