Grófné almás pitéje
Közkedvelt almás pite.
recept,recept fotó,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1 | kilogramm | |
dió | - | ||
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
mazsola | - | ||
porcukor | 180 | gramm | |
rétesliszt | 500 | gramm | |
sütőpor | 2 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 2 | evőkanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | 200 | gramm |
Recept
1.
rétesliszt 500 gramm • sütőpor 2 teáskanál • vaj 200 gramm • porcukor 180 gramm • tojássárgája 4 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 2 evőkanál
Lisztet, sütőport, puha vajat, cukrot, tojás sárgáját, és a tejet összekeverjük, tésztát gyúrunk belőle, és hűtőbe tesszük pihentetni.
2.
Miután lehűlt, az egyharmad részét levágjuk, és a visszatesszük a hűtőbe.
3.
A tészta háromnegyed részét kinyújtjuk, sütőlapra rakjuk, és a széleit kihúzogatjuk.
4.
alma 1 kilogramm
Az almákat meghámozzuk, és vastagra lereszeljük. A lereszelt almából kinyomkodjuk a levet, és a tésztára rakjuk.
5.
kristálycukor 2 evőkanál • fahéj, őrölt 2 teáskanál • mazsola • dió
Az almákat megszórjuk cukorral és fahéjjal. Mazsolát és apróra vágott diót is adhatunk hozzá.
7.
majd rákenjük az almákra.
8.
A habra vastag reszelőn ráreszeljük a maradék tésztát a hűtőből.
9.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb 30 percig sütjük.
Jó étvágyat!