RECEPTEK

Grófné almás pitéje

Grófné almás pitéje

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Közkedvelt almás pite.

recept,recept fotó,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek

Kalácsok

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 1kilogramm
dió-
fahéj, őrölt2teáskanál
kristálycukor2evőkanál
mazsola-
porcukor180gramm
rétesliszt500gramm
sütőpor2teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%2evőkanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj200gramm

 

Recept

1. 

rétesliszt 500 gramm  sütőpor 2 teáskanál  vaj 200 gramm  porcukor 180 gramm  tojássárgája 4 darab  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 2 evőkanál

Lisztet, sütőport, puha vajat, cukrot, tojás sárgáját, és a tejet összekeverjük, tésztát gyúrunk belőle, és hűtőbe tesszük pihentetni.

Lisztet, sütőport, puha vajat, cukrot, tojás...

2. 

Miután lehűlt, az egyharmad részét levágjuk, és a visszatesszük a hűtőbe.

Miután lehűlt, az egyharmad részét levágjuk,...

3. 

A tészta háromnegyed részét kinyújtjuk, sütőlapra rakjuk, és a széleit kihúzogatjuk.

A tészta háromnegyed részét kinyújtjuk,...

4. 

alma  1 kilogramm

Az almákat meghámozzuk, és vastagra lereszeljük. A lereszelt almából kinyomkodjuk a levet, és a tésztára rakjuk.

Az almákat meghámozzuk, és vastagra...

5. 

kristálycukor 2 evőkanál  fahéj, őrölt 2 teáskanál  mazsola  dió

Az almákat megszórjuk cukorral és fahéjjal. Mazsolát és apróra vágott diót is adhatunk hozzá.

Az almákat megszórjuk cukorral és fahéjjal....

6. 

tojásfehérje 4 darab

A fehérjéből kemény habot készítünk...

A fehérjéből kemény habot készítünk......

7. 

majd rákenjük az almákra.

majd rákenjük az almákra....

8. 

A habra vastag reszelőn ráreszeljük a maradék tésztát a hűtőből.

A habra vastag reszelőn ráreszeljük a maradék...

9. 

Előmelegített sütőben 180°C-on kb 30 percig sütjük.

Előmelegített sütőben 180°C-on kb 30 percig...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés