Gulyás hüvelyesekből kolbásszal
Sűrű leves tízóraira, tele egészséges hüvelyesekkel és nem éppen egészséges kolbásszal :)
recept,recept fotó,kolbász,lencse konzerv,fehér bab konzerv,csicsereborsó konzerv,Levesek hüvelyesekből,Laktózmentes
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 | gramm | |
csicsereborsó konzerv | 300 | gramm | |
fehér bab konzerv | 300 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 50 | gramm | |
hagyma | 250 | gramm | |
kolbász | 250 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
lencse konzerv | 300 | gramm | |
petrezselyem zöldje | 30 | gramm | |
sertészsír | 30 | gramm | |
víz | 2 | liter |
Recept
1.
hagyma 250 gramm • sertészsír 30 gramm
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és zsírban megpirítjuk (10 perc).
2.
burgonya 250 gramm • kolbász 250 gramm
Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk apró kockákra, és adjuk hozzá a hagymához a felszeletelt kolbásszal együtt. Folyamatos keverés mellett 5 percig együtt sütjük.
3.
fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • víz 1.5 liter
Adjunk hozzá sót, borsot és a köménymagot. Öntsünk hozzá forró vizet, keverjük össze és főzzük 15 percig.
4.
lencse konzerv 300 gramm
Fokozatosan keverjük hozzá a sterilizált hüvelyeseket a leve nélkül: lencsét ...
6.
csicsereborsó konzerv 300 gramm
... és a csicseriborsót (ha száraz hüvelyesekből főzzük a levest, először meg kell őket főzni, ami meghosszabbítja az általános elkészítést). Hagyjuk felforralni és sűrítsük be a levest ...
8.
petrezselyem zöldje 30 gramm
Végül a gulyáshoz keverjük a frissen vágott petrezselymet. (A sterilizált hüvelyesek maradékait egy mikrotén zacskóban tároljuk és lefagyasztjuk. Ez a legjobb módja a későbbi felhasználásnak.)
Jó étvágyat!