Gulyásleves bográcsban
Kiváló gulyásleves bográcsban.16 literes bográcsban készítve amelyből 8 liter levest is kaphatunk. Ha éhesek vagyunk mindjárt két adagot is elfogyaszthatunk a finom levesből.
recept,recept fotó,hagyma,marhahús-lábszár,sertéslapocka,Marhahús,A magyar konyha receptjei,Gluténmentes
Marhahús
A magyar konyha receptjei
Hozzávalók
Hozzávalók
paprikás paszta, gyulyásba | 50 | gramm | |
burgonya | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 2000 | gramm | |
köménymag, őrölt | 1 | teáskanál | |
majoránna | 1 | evőkanál | |
marhahús-lábszár | 1500 | gramm | |
paprika | 500 | gramm | |
paradicsomszósz | 100 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 3 | teáskanál | |
sertéslapocka | 500 | gramm | |
sertészsír | 350 | gramm | |
só | 4 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | 2 | teáskanál | |
víz | 3 | liter |
Recept
1. 10:00 óra A hagyma elkészítése -amennyi hús, annyi hagyma
hagyma 2000 gramm
A hagymát megpucoljuk és felvágjuk , és egyúttal jól meg is könnyezünk :)
2. A hús elkészítése - amennyi hagyma, annyi hús
marhahús-lábszár 1500 gramm
A marhahúst megmossuk, eltávolítjuk róla a zsíros részeket és kockákra vágjuk.
3. A hús még kevés
sertéslapocka 500 gramm
A disznóhúst megmossuk, eltávolítjuk róla a zsíros részeket és kockákra vágjuk.
4. Mielőtt, elkezdjük a munkát, magában a bográcsban: Elkészítjük a burgonyát, paprikát,fokhagymát,fűszeradalékokat.
burgonya 500 gramm • paprika 500 gramm • fokhagyma 4 gerezd
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és hagyjuk vízben ázni. A paprikát megmossuk, eltávolítjuk a magokat és csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A vizet és a fűszerkeveréket mindig tartsuk közelben hogy ne kelljen feleslegesen elszaladni a tűztől, fakanáltól, bográcstól,sörtől, bortól, rumtól, borókapálinkától...
5. 11:00 óra Elkezdjük a főzést
sertészsír 350 gramm • só 4 teáskanál
Elkészítjük a tüzet. A tűzifát hagyjuk elégni hogy parázs jöjjön létre. A tűz fölé, helyezzük a bográcsot belerakjuk a zsírt, amelyet hagyunk felolvadni. Hozzáadjuk a hagymát, és 30 percig pirítjuk kisebb tűzön, többször kevergetjük. Megsózzuk.
6. 11:30 óra Hozzáadjuk a marhahúst
fekete bors, őrölt 1 teáskanál • víz 3 liter
A bográcsot leemeljük a tűz felől, és megkérünk valakit a segítők közül, hogy adja a kezünkbe a sört és az elkészített marhahúst. A marhahúst hozzáadjuk a hagymához a bográcsban,amelyet visszahelyezünk a tűz fölé, a húst egy picit pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük vízzel. 45 percig főzzük lefedve, néha megkeverjük.
7. 12:15 óra Hozzáadjuk a disznóhúst
Az bográcsot leemeljük a tűz felől és hozzáadjuk a disznóhúst. A húsokat együtt főzzük lefedve, 30 percen keresztül.
8. 12:45 óra Lereszeljük a burgonyát
A bográcsot leemeljük a tűz felől, és közvetlenül a bográcsba, vastag reszelőn keresztül, lereszeljük az elkészített burgonyát. Az egészet főzzük, további 30 percen keresztül. A gulyást gyakran megkeverjük, nehogy odaégjen. A folyadékszintünket is növelni kel, mivel állni a tűznél nagyon kimerítő.
9. 13:15 óra Lassan véget ér a főzés - az utolsó hozzávalók
paradicsomszósz 100 gramm • piros paprika, őrölt 3 teáskanál • paprikás paszta, gyulyásba 50 gramm • köménymag, őrölt 1 teáskanál • teljes zsírtartalmú mustár 2 teáskanál • majoránna 1 evőkanál
A bográcsba hozzáadjuk, az felszeletelt paprikát, a préselt fokhagymát, paradicsompürét, őrölt pirospaprikát, fűszer gulyást majoránnát... íz és kedv szerint a szokatlan alapanyagokat is, mint az eper, vagy egy szelet torta... :D Kb még további45 percet főzzük enyhe tűzöm, gyakori keverés mellett.
10. 14:00 óra Gyerünk enni :)
Jó étvágyat kívánunk!
Jó étvágyat!