Gyömbéres szósz
Kiváló szósz sült, főtt és párolt húsokhoz.
recept,recept fotó,gyömbérgyökér,Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
kategóriak
Főzelékek és mártások ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 20 | gramm | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
gyömbérgyökér | 25 | gramm | |
natúr joghurt | 100 | milliliter | |
nádcukor | 2 | evőkanál | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
szárított chili paprika | ½ | darab | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | 200 | milliliter | |
vöröshagyma | 80 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1.
vöröshagyma 80 gramm • olivaolaj 2 evőkanál • nádcukor 2 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, amelyet kicsit karamellizálunk.
2.
gyömbérgyökér 25 gramm • fokhagyma 4 gerezd • szárított chili paprika ½ darab
A gyömbért és a fokhagymát megpucoljuk és lágyra lereszeljük. Chilli paprikával együtt, hozzáadjuk a hagymához. Az egészet megpirítjuk.
4.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • natúr joghurt 100 milliliter • finomliszt 20 gramm
Tejben joghurtot és lisztet keverünk el, majd hozzáadjuk a hagymához, és felforraljuk.
5.
A szószt egy kicsit lehűtjük, majd botmixerrel lágyra pépesítjük.
6. Energia tartalom
100ml 85,2 kcal
adag (125ml) 106,5 kcal
Jó étvágyat!