Gyors babfőzelék fehér babból
Egyszerűen elkészíthető babfőzelék konzerv fehér babból. Tükörtojással, zöldség vagy húsgolyókkal esetleg fasírozottal tálaljuk.
recept,recept fotó,fehér bab konzerv,Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
kategóriak
Főzelékek és mártások ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Sült zöldséges golyó recept | - | ||
burgonya | 500 | gramm | |
ecet | 1 | evőkanál | |
fehér bab konzerv | 500 | gramm | |
finomliszt | 40 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 200 | milliliter | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
nemes babérlevél | 2 | darab | |
só | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 | milliliter | |
vaj | 1 | evőkanál | |
víz | 500 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 500 gramm • víz 500 milliliter • só 1 teáskanál
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.
2.
fehér bab konzerv 500 gramm • kristálycukor 1 teáskanál • nemes babérlevél 2 darab
A konzerv babot leszűrjük és egy szita segítségével folyó víz alatt átöblítjük. Hozzáadjuk a burgonyához, együtt néhány babérlevéllel és egy kis cukorral.
3.
habtejszín (30-33%) 200 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • finomliszt 40 gramm
A tejfölt összekeverjük tejjel és liszttel.
4.
ecet 1 evőkanál • vaj 1 evőkanál
A habarást belekeverjük a főzelékbe, majd felforraljuk. Végül citromlével vagy ecettel ízesítjük. Ízlés szerint sózhatjuk és belekeverhetünk egy kis vajat.
Jó étvágyat!