Gyors hamburger bajor vagdaltból zsemlében
Kedvenc hamburger egy gyors vacsorához
recept,recept fotó,zsemle,bajor vagdalt,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
bajor vagdalt | 400 | gramm | |
csemege uborka | 100 | gramm | |
fehérkáposzta | 200 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
ketchup | - | ||
napraforgó olaj | - | ||
paradicsom | 150 | gramm | |
szárított paradicsom | 30 | gramm | |
teljes zsírtartalmú mustár | 10 | teáskanál | |
zsemle | 10 | darab |
Recept
1. Összetevők elkészítése
zsemle 10 darab
A zsemléket félbevágjuk, és egy nagy tálcára rakjuk őket szétnyitva.
6.
szárított paradicsom 30 gramm
A hamburgerek ízének változatossá tételéhez szárított paradicsomot is használhatunk, amelyet csíkokra vágunk.
7.
bajor vagdalt 400 gramm
A bajor vagdaltat szeletekre vágjuk, úgy vágjuk , hogy beleférjen a zsemlébe.
9. Hamburgerek készítése
teljes zsírtartalmú mustár 10 teáskanál
Minden zsemle alsó felét megkenünk mustárral, és a forró vagdalt húst rá teszünk. A vagdalt húsra tegyünk megfelelő mennyiségű káposztát és hagymát.
10.
A hagymára paradicsomot és szeletelt uborkát teszünk. Végül hozzáadjuk a ketchupot. Zárjuk be a zsemléket, finoman nyomjuk meg és azonnal tálaljuk.
11.
Ha a hamburgert nem fogyasztják el azonnal az elkészítés után, egyenként tegyük őket mikroten tasakba, vagy csomagoljuk be élelmiszer alufóliába, és tároljuk a hűtőszekrényben. A további tálalás előtt melegítsük fel őket a tasakkal együtt mikrohullámú sütőben 10-15 másodpercig a legnagyobb teljesítményen.
Jó étvágyat!