Gyúrt szilvás kalács

Ízletes szilvás kalács kelt tésztából.
recept,recept fotó,rétesliszt,rétesliszt,rétesliszt,friss élesztő,vaj,vaj,vaj,szilva ,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
friss élesztő | 20 21 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1.5 91 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 100 402 | gramm kcal | |
rétesliszt | 400 1424 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
szilva | 0 ?? | kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
vaj | 170 1248 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 2.5 120 | deciliter kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
rétesliszt 300 gramm • friss élesztő 20 gramm • zsírszegény tej 1,5% 1 deciliter
Egy tálba lisztet szórunk és egy kis mélyedést formálunk amelybe élesztőt morzsolunk, majd felöntjük egy kis langyos tejjel. Az élesztőt a tejjel összekeverjük, majd 20 percig állni hagyjuk.

2.
zsírszegény tej 1,5% 1.5 deciliter • kristálycukor 1.5 evőkanál • só • vaj 70 gramm
Fokozatosan hozzáadjuk a maradék langyos tejet, vajat, cukrot, csipetnyi sót és lágy tésztát készítünk belőle.

3.
A kivajazott tepsit meghintjük liszttel, majd beleöntjük a készt tésztát és 30 percig kelni hagyjuk.

4. Morzsa elkészítése
rétesliszt 100 gramm • vaj 100 gramm • kristálycukor 100 gramm
A morzsát liszt, puha vaj és cukor összekeverésével készítünk el.
5.
Az elkészített tepsibe a tésztára kimagozott félbevágott szilvákat rakunk, majd megszórjuk a morzsával.

6.
180°C-on 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!