Habcsók tejszínhabos krémmel
A sütemény elkészítése elég sok időt vesz igénybe, de azonnal elfogy :) És ugye egy sütőlappal nem lesz elég belőle :) így érdemes sokkal többet készíteni.
recept,recept fotó,tojásfehérje,kristálycukor,habtejszín (30-33%),mascarpone,Aprósütemény,Gluténmentes
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
almaecet | 1 | teáskanál | |
habtejszín (30-33%) | 125 | milliliter | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
kukoricakeményítő | 1 | teáskanál | |
mascarpone | 125 | gramm | |
porcukor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
vaj | - |
Recept
1.
tojásfehérje 2 darab • kristálycukor 100 gramm • almaecet 1 teáskanál • kukoricakeményítő 1 teáskanál
A tojásfehérjékből sűrű habot verünk fel. A habba belekeverjük a cukrot, ecetet és a kukorica keményítőt.
2.
A habot egy habzsákba töltjük.
3.
Kivajazott tepsibe kis halmokat és karikákat nyomunk belőle.Egyforma mennyiségű habcsókokat és karikákat készítünk. 100°C sütjük, kb 90 percig. A sütőt nem nyitjuk ki és két órán keresztül hűlni hagyjuk.
4. Tálalás előtt a habcsókokat megtöltjük.
habtejszín (30-33%) 125 milliliter • porcukor 1 teáskanál
A tejszínt cukorral felverjük.
6.
Habzsákot megtöltjük a töltelékkel és a karikákra nyomjuk. A krém tetejére a habcsókokat a ( kis halmokat) helyezzük. A krémbe helyezhetünk egy szem málnát vagy más apró gyümölcsöt. És máris kóstolhatják a finom csábító süteményt.
Jó étvágyat!