Habos almás szelet
Isteni almából készült kalács
recept,recept fotó,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1 | kilogramm | |
finomliszt | 300 | gramm | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
porcukor | 80 | gramm | |
sütőpor | 5 | gramm | |
tejföl (10% zsír) | 1 | evőkanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | 125 | gramm | |
víz | 100 | milliliter |
Recept
2.
kristálycukor 100 gramm • víz 100 milliliter
Egy lábasban az almát cukorral és vízzel főzzük, amíg a víz el nem párolog.
3.
finomliszt 300 gramm • sütőpor 5 gramm • porcukor 80 gramm • tojássárgája 3 darab
Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a sütőport, sárgáját és a cukrot.
5.
Kidolgozzuk a tésztát, amelyet sütőpapíron kinyújtunk. Átrakjuk a sütőlapra és még az ujjainkkal kinyújtjuk.
6.
10 percig 180°C fokon sütjük.
7.
Sütés után a piskótára rákenjük a tölteléket és további 15 percig sütjük.
9.
kristálycukor 3 evőkanál
A habot egyenletesen rákenjük az almás töltelékre, megszórjuk cukorral és további 10 percig sütjük.
Jó étvágyat!