Habos linzer kosárka
Egy szuper recept ínycsiklandozó kosárkákra omlós tésztából, amelyet lekvár és kakaós krémmel töltve.
recept,recept fotó,vaj,vaj,mogyoró, darált,Kosárkák
Kosárkák
kategóriak
Kosárkák ›
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 210 | gramm | |
főzőcsokoládé | - | ||
kakaó | 1 | evőkanál | |
mogyoró, darált | - | ||
porcukor | 300 | gramm | |
ribizli lekvár | - | ||
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 195 | gramm | |
vaníliacukor | 1 | darab |
Recept
1. Tészta
finomliszt 210 gramm • porcukor 50 gramm • vaníliacukor 1 darab • tojássárgája 2 darab • vaj 105 gramm • citromhéj ½ teáskanál
A hozzávalókból sima tésztát dolgozunk ki, melyet egy kis ideig hideg helyre helyezünk.
2.
A tésztát kb 5mm vastagságra nyújtjuk.
3.
Kosárka forma segítségével kivágjuk a tésztát, majd a formában elegyengetjük a tésztát. Villával átszúrjuk a tésztát, és a formákat a sütőlapra rakjuk, előmelegített sütőben kb 10 percig rózsaszínre sütjük.
4.
A megsült kosárkákat kiütjük a formából és minden kosárkába egy kis lekvárt helyezünk.
5. A csokoládékrém elkészítése
tyúk tojás 1 darab • porcukor 70 gramm • kakaó 1 evőkanál
Vízfürdőben tojást cukorral felverünk, amíg a hab sűrű nem lesz.Egy kis ideig hűlni hagyjuk, majd kakaót adunk hozzá.
6.
vaj 90 gramm
A megpuhult vajat habosra kikeverjük, majd lassanként hozzáadjuk a kihűlt tojásos habot.
7.
Az így elkészített csokoládékrémmel megtöltjük a kosárkákat.
8.
A krémet késsel elegyenesítjük.
9. A hab készítése
tojásfehérje 2 darab • porcukor 180 gramm
Pára felett (vízfürdőben) tojásfehérjéből és porcukorból kb 5 percig kemény sűrű habot készítünk.
10.
Egy cukrász zacskót megtöltünk ezzel a habbal, és a kosárkákat díszítjük vele.
11.
főzőcsokoládé • mogyoró, darált
A tetejére olvasztott csokoládét öntünk, majd megszórjuk darabolt dióval.
Jó étvágyat!