Hagymaleves
Francia specialitás, általában a kiváló svájci Gruyère sajttal besütve. Alternatívaként ajánljuk a Cantal sajtot is.
recept,recept fotó,hagyma,Gruy?re sajt,Zöldséglevesek,Francia receptek
Zöldséglevesek
Francia receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Gruy?re sajt | 140 | gramm | |
baguette | - | ||
fehérbor, félédes | 1 | deciliter | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
hagyma | 1200 | gramm | |
kakukkfű | ½ | teáskanál | |
kristálycukor | 2 | teáskanál | |
marha főzelék | 1 | liter | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
só | - | ||
vaj | 30 | gramm |
Recept
1. A hagyma pirítása
hagyma 1200 gramm • vaj 30 gramm • olivaolaj 2 evőkanál • kristálycukor 2 teáskanál
A hagymát kis szeletekre vágjuk. Lassan pirítjuk vajon és olajon, serpenyőben vagy lábasban 30 percen keresztül, amíg a hagyma meg nem puhul. Hozzáadjuk a cukrot és kb. további 20 percig pirítjuk szép barnára.
2. Az ízek egyesülése
marha főzelék 1 liter • fehérbor, félédes 1 deciliter • kakukkfű ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • só
Egy lábasban összekeverjük a hagymát ,bort, timiánt, marhahúslevest, borsot, és ízlés szerint sót.20 percig főzzük, hogy az ízek felszabaduljanak és egyesüljenek.
3. A bagett besütése sajttal.
baguette • Gruy?re sajt 140 gramm
A levest belehelyezzük egy sütő tálba a tetejére bagett szeleteket helyezünk (vagy pirított kenyeret), megszórjuk reszelt sajttal és 10 percig sütjük, 220 fokon.
Jó étvágyat!