Hagymás resztelt sertés máj

Kitűnő ínyencség a klasszikus konyhából, amelyről a modern receptek mellett lassan megfeledkezünk.
recept,recept fotó,sertésmáj,hagyma,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
hagyma | 4 ?? | darab kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
sertésmáj | 400 1036 | gramm kcal | |
víz | 4 0 | evőkanál kcal |
Recept
1. A máj elkészítése
sertésmáj 400 gramm
A friss májat megmossuk, majd a nem kívánt részeket levágjuk. A májat csíkokra vágjuk, amelyek kb 0,5cm vastagak.

2. Hagyma
hagyma 4 darab
Nagyobb fej hagymákat megpucolunk, kettévágjuk vékony szeletekre vágjuk. A serpenyőben felmelegítjük az olajat, és megpirítjuk a hagymát.

3. A máj elkészítése
piros paprika, őrölt 1 teáskanál • víz 4 evőkanál
A megpirított hagymához hozzáadjuk a májat, és többször megkeverjük, amíg a máj meg nem pirul. Hozzáadunk piros paprikát, és felöntjük egy kis vízzel. 10 percig fedő alatt pároljuk, majd fedő levétele után további 5 percig állandó keverés mellett főzzük.

4.
Vigyázat! A májat sütés közben nem szabad sózni, mert kemény lesz. Csak a tálalásnál mindenki ízlés szerint sózhatja. A legfinomabb friss házi kenyérrel fogyasztva. Köretnek kiváló a főtt krumpli.

Jó étvágyat!