Hagyományos diós mézeskalácsok
Régen a mézeskalácsokat zsiradék nélkül sütötték.
recept,recept fotó,méz ,dió, darált,dió,Aprósütemény,Laktózmentes ,Karácsony,Szezonális receptek
Aprósütemény
kategóriak
Aprósütemény › Laktózmentes › Karácsony › Szezonális receptek › Karácsonyi kalácsok › Szezon - Dió ›
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | - | ||
dió, darált | 100 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 650 | gramm | |
finomliszt | - | ||
méz | 2 | evőkanál | |
porcukor | 220 | gramm | |
szegfűszeg- őrölt | ½ | teáskanál | |
szerencsendió, őrölt | 1 | csipet | |
sütőpor | 10 | gramm | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
őrölt koriander | ¼ | teáskanál |
Recept
2.
méz 2 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál • szegfűszeg- őrölt ½ teáskanál • őrölt koriander ¼ teáskanál • szerencsendió, őrölt 1 csipet
Hozzáadjuk a mézet és a mézeskalács fűszert.
4.
...és összekeverjük.
5.
finomliszt 650 gramm • sütőpor 10 gramm
A végén hozzákeverjük a lisztet melyben sütőport kevertünk szét...
6.
...és kidolgozzuk a tésztát. Ezután három órán keresztül pihentetjük a tésztát egy jó hűvös helyen.
8.
Különböző ábrákat szaggatunk ki a tésztából formák segítségével.
9.
tyúk tojás 1 darab
A tészta ábrákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el és felvert tojással megkenjük őket.
11.
8 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!