RECEPTEK

Hagyományos karácsonyi aprósütemény

Hagyományos karácsonyi aprósütemény

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Vajas aprósütemény csokoládé mázban.

recept,recept fotó,burgonyakeményítő,finomliszt,finomliszt,ribizli dzsem,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonyakeményítő120gramm
finomliszt160gramm
finomliszt-
főzőcsokoládé75gramm
habtejszín (30-33%)50milliliter
porcukor100gramm
ribizli dzsem-
1csipet
tyúk tojás1darab
vaj100gramm

 

Recept

1. 

vaj 100 gramm  porcukor 100 gramm

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra...

2. 

tyúk tojás 1 darab

Belekeverjük a tojásokat...

Belekeverjük a tojásokat......

3. 

burgonyakeményítő 120 gramm  finomliszt 160 gramm   1 csipet

...burgonyakeményítőt ( használhatunk kukoricakeményítőt is), lisztet és egy csipetnyi sót.

...burgonyakeményítőt ( használhatunk...

4. 

A tésztát kidolgozzuk.

A tésztát kidolgozzuk....

5. 

A tésztát élelmiszer fóliába csomagoljuk és egy órára hűvös helyre helyezzük.

A tésztát élelmiszer fóliába csomagoljuk és...

6. 

finomliszt

Lisztel meghintett gyúrólapon a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk ki. Egy forma segítségével kis téglalapokat szaggatunk ki belőle, esetleg fel is vághatjuk a szükséges méretekre.

Lisztel meghintett gyúrólapon a tésztát 3 mm...

7. 

A kivágott téglalapocskákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el. Minden egyes téglalapocskát egy villa segítségével az egyik oldalról benyomjuk.

A kivágott téglalapocskákat egy sütőpapírral...

8. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

8 percig 180°C fokon sütjük....

9. 

ribizli dzsem

Az egyik felét a megkenjük lekvárral....

Az egyik felét a megkenjük lekvárral.......

10. 

...és oda ragasztjuk a másik feléhez.

...és oda ragasztjuk a másik feléhez....

11. 

habtejszín (30-33%) 50 milliliter  főzőcsokoládé 75 gramm

Vízfürdőben felmelegítjük a tejszínt és csokoládét olvasztunk fel benne.

Vízfürdőben felmelegítjük a tejszínt és...

12. 

A kosárkákat félig a csokoládémázba mártogatjuk...

A kosárkákat félig a csokoládémázba...

13. 

...és süteményrácson hűvös helyen száradni hagyjuk.

...és süteményrácson hűvös helyen száradni...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés