Hagyományos karácsonyi aprósütemény
Vajas aprósütemény csokoládé mázban.
recept,recept fotó,burgonyakeményítő,finomliszt,finomliszt,ribizli dzsem,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyakeményítő | 120 | gramm | |
finomliszt | 160 | gramm | |
finomliszt | - | ||
főzőcsokoládé | 75 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 50 | milliliter | |
porcukor | 100 | gramm | |
ribizli dzsem | - | ||
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 100 | gramm |
Recept
3.
burgonyakeményítő 120 gramm • finomliszt 160 gramm • só 1 csipet
...burgonyakeményítőt ( használhatunk kukoricakeményítőt is), lisztet és egy csipetnyi sót.
4.
A tésztát kidolgozzuk.
5.
A tésztát élelmiszer fóliába csomagoljuk és egy órára hűvös helyre helyezzük.
6.
Lisztel meghintett gyúrólapon a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk ki. Egy forma segítségével kis téglalapokat szaggatunk ki belőle, esetleg fel is vághatjuk a szükséges méretekre.
7.
A kivágott téglalapocskákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el. Minden egyes téglalapocskát egy villa segítségével az egyik oldalról benyomjuk.
8.
8 percig 180°C fokon sütjük.
10.
...és oda ragasztjuk a másik feléhez.
11.
habtejszín (30-33%) 50 milliliter • főzőcsokoládé 75 gramm
Vízfürdőben felmelegítjük a tejszínt és csokoládét olvasztunk fel benne.
12.
A kosárkákat félig a csokoládémázba mártogatjuk...
13.
...és süteményrácson hűvös helyen száradni hagyjuk.
Jó étvágyat!