Hajdina dió zabkása
Egészséges és meleg hajdina zabkása télen reggelire.
recept,recept fotó,dió,hajdina,Reggeli kása,Szezonális receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Reggeli kása
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 25 | gramm | |
dió | 2 | evőkanál | |
fahéj, őrölt | - | ||
hajdina | 40 | gramm | |
méz | - | ||
szárított áfonya | 25 | gramm | |
víz | 240 | milliliter |
Recept
1.
hajdina 40 gramm • víz 240 milliliter • aszalt szilva 25 gramm • szárított áfonya 25 gramm
A hajdinát megmossuk szitán keresztül folyó víz alatt. Egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a megmosott szeletelt szilvát és az áfonyát. Forraljuk fel és főzzük fedő alatt 20 percig, hogy a hajdina a lehető legnagyobb mértékben szétfőljön. Hagyjuk kihűlni a fogyasztási hőmérsékletre ...
2.
dió 2 evőkanál • fahéj, őrölt • méz
... és belekeverjük az apróra vágott diót. Keverjünk hozzá fahéjat és a mézet ízlés szerint.
Jó étvágyat!