Hajdinakarikák dzsemmel

Egy nagyon különleges teasütemény hajdina lisztből. Nem olyan lágy, mint a klasszikus fehér-lisztből készített teasütemények, viszont azoknál sokkal pozitívabban hat az egészségre. Ideális egy csésze forró teához.
recept,recept fotó,hajdina liszt ,Aprósütemény,Gluténmentes ,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
hajdina liszt | 250 855 | gramm kcal | |
méz | 50 164 | gramm kcal | |
porcukor | 50 194 | gramm kcal | |
szamócás jam | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | ½ 2 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 120 881 | gramm kcal |
Recept
1.
hajdina liszt 250 gramm • vaj 120 gramm • porcukor 50 gramm • méz 50 gramm • tyúk tojás 1 darab • fahéj, őrölt 1 teáskanál • sütőpor ½ teáskanál
Egy tálba beleszórjuk a hajdina lisztet, hozzáadjuk a puha vajat és a többi hozzávalót.

2.
Kidolgozzuk a tésztát, amelyet hűvös helyen 12 órán át pihentetünk.

3.
A tésztát sütőpapíron kinyújtjuk kb 3-4 mm vastagra.

4.
Karikákat vágunk belőle, amelyekbe bármilyen lenyomatot is készíthetünk.

5.
A karikákat egy kés segítségével áthelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra.

6.
10 percig 170°C fokon sütjük.


Jó étvágyat!