Hajdinás mézeskalács
Finom hajdinából készült mézeskalács dióval.
recept,recept fotó,hajdina liszt ,dió, darált,méz ,Aprósütemény,Karácsony,Gluténmentes
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | - | ||
dió, darált | 40 | gramm | |
fahéj, őrölt | ½ | teáskanál | |
hajdina liszt | 250 | gramm | |
mandulaszirom | - | ||
méz | 70 | gramm | |
mézeskalács fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
porcukor | 30 | gramm | |
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
tojásfehérje | 1 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 2 | evőkanál |
Recept
1.
hajdina liszt 250 gramm • dió, darált 40 gramm • porcukor 30 gramm • méz 70 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaj 50 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál • mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál • fahéj, őrölt ½ teáskanál • víz 2 evőkanál
A hozzávalókat egy tálba szórjuk.
2.
Kidolgozzuk a tésztát.
3.
4.
A tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. A nyújtást végezhetjük szilikon alátéten vagy esetleg sütőpapíron is, így nem kell lisztet szórni alá. Kivágjuk a kedvenc mézeskalács formáinkat.
5.
tojásfehérje 1 darab
A formákat áthelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire és megkenjük felvert fehérjével.
8.
8 percig 180°C fokon sütjük.
9.
Zárt edényben tároljuk, amelybe egy szelet almát helyezünk, amelytől a sütemény megpuhul.
Jó étvágyat!