Hal fasírozott
Egyszerű, könnyű, finom rántott fasírozott tőkehalból. A tőkehal helyett használhatunk másfajta halfilét is.
recept,recept fotó,Alaszkai tőkehal,hagyma,Halak,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
Alaszkai tőkehal | 300 | gramm | |
fehér bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | ||
hagyma | 100 | gramm | |
napraforgó olaj | 1 | deciliter | |
petrezselyem zöldje | - | ||
rétesliszt | 100 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsemlemorzsa | 200 | gramm |
Recept
1.
Alaszkai tőkehal 300 gramm • petrezselyem zöldje
A tőkehalfilét szétmixeljük petrezselyem zöldjével.
2.
tyúk tojás 2 darab • rétesliszt 100 gramm • fokhagyma 2 s • hagyma 100 gramm • só ½ teáskanál • fehér bors, őrölt ¼ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • zsemlemorzsa 200 gramm
A szétmixelt tőkehalhoz hozzáadunk tojást, lisztet, préselt foghagymát, és apróra vágott hagymát. Megsózzuk, fehér és fekete borssal ízesítjük. Adagolunk hozzá zsemlemorzsát, ameddig formálható tészta nem jön létre.
3.
A tésztából a tenyerünkkel fasírozottakat formálunk. Hogy a tészta ne legyen ragadós, lisztet és zsemlemorzsát használunk.
4.
napraforgó olaj 1 deciliter
A serpenyőbe kb fel cm magasságig öntünk olajat. A forró olajba óvatosan belerakjuk a fasírozottakat, és mindkét oldalról ropogósra sütjük.
5.
Sütés után egy szalvétára helyezzük a fasírozottakat.
Jó étvágyat!