Halleves
Könnyű halleves pontyból
recept,recept fotó,ponty,répa,habtejszín (30-33%),Húslevesek,Gluténmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, egész | - | ||
habtejszín (30-33%) | 200 | milliliter | |
hagyma | 2 | darab | |
petrezselyem | 1 | darab | |
ponty | - | ||
répa | 4 | darab | |
só | - | ||
tojássárgája | 1 | darab | |
zeller | ¼ | darab | |
ételízesítő | - |
Recept
1.
ponty • répa 4 darab • hagyma 2 darab • petrezselyem 1 darab • zeller ¼ darab • fekete bors, egész • só • habtejszín (30-33%) 200 milliliter • tojássárgája 1 darab • ételízesítő
A pontyot (fejét, farkát, a hús egy részét, de akár az egész halat, amennyiben több ember számára főzzük) fél órán át főzzük. Hozzáadjuk a zöldséget, fűszert, sót. Végül tejszínnel ízesítjük, amelybe belekevertünk egy tojássárgáját. Ízlés szerint adhatunk hozzá vegetát és petrezselyemzöldjét.
Jó étvágyat!