Hamis krémes
Egyszerű krémes recept kekszből,pudingból, és tejszínhabból.
recept,recept fotó,vaníliás puding -por,szárazsütemény, világos,szárazsütemény, világos,habtejszín (30-33%),kakaós háztartási keksz,Sütemények,Sütés nélküli
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
habfixáló | 30 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 750 | milliliter | |
kakaós háztartási keksz | 130 | gramm | |
kristálycukor | 150 | gramm | |
porcukor | 3 | evőkanál | |
szárazsütemény, világos | 390 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 | milliliter | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 | liter | |
vaníliás puding -por | 200 | gramm |
Recept
2.
vaníliás puding -por 200 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter
Egy tálkában pudingport tejjel keverünk ki.
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter • kristálycukor 150 gramm
Egy lábasban felforraljuk a tejet. Amikor a tej felforrósodik, hozzáadjuk cukrot és az elkészített pudingpor keveréket. Állandó keverés mellett sűrű pudingot készítünk.
4.
A pudingot ráöntjük az elkészített keksz rétegre és egyenletesen szétkenjük.
5.
habtejszín (30-33%) 750 milliliter • habfixáló 30 gramm • porcukor 3 evőkanál
Tejszínhabot verünk fel tejszínből, fixálóból és cukorból.
6.
A tejszínhabot szétkenjük a kihűlt pudingrétegre.
7.
szárazsütemény, világos 130 gramm • kakaós háztartási keksz 130 gramm
Erre a rétegre újból egy réteg kekszet rakunk. Érdekes változatosság ha a krémest kakaós kekszből készítjük.
Jó étvágyat!