Harmonika almás kalács
Puha, finom almával és piskótával ízesített túrós kalács leveles tésztából, amelyet azonnal megszeret.
recept,recept fotó,reszelt alma,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | - | ||
kristálycukor | 60 | gramm | |
leveles tészta | 1 | darab | |
mazsola | - | ||
piskóta, hosszú | 1 | csomag | |
porcukor | - | ||
reszelt alma | 4 | darab | |
tojássárgája | 1 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
túró, lágy | 500 | gramm | |
vaníliacukor | 2 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 1 | teáskanál |
Recept
1. A túrós töltelék elkészítése
túró, lágy 500 gramm • kristálycukor 60 gramm • vaníliacukor 2 darab • mazsola • tojássárgája 1 darab
A túrót összekeverjük cukorral, hozzáadunk tojássárgáját, és mazsolát.
2.
leveles tészta 1 darab
A leveles tésztát a gyúródeszkán kinyújtjuk, úgy hogy egy kicsit nagyobb legyen, mint a tepsi
3.
piskóta, hosszú 1 csomag • reszelt alma 4 darab • fahéj, őrölt
A sodrófa segítségével áthelyezzük a tésztát a tepsibe. A közepébe felváltva almát, és piskótát rakunk, majd fahéjjal megszórjuk. Ha az almák savanyúak, akkor egy kis cukrot is adhatunk hozzá.
4.
Ráhelyezzük a túrós tölteléket.
5.
tyúk tojás 1 darab • zsírszegény tej 1,5% 1 teáskanál
A tepsiből kilógó tésztát mindkét oldalról ráfordítjuk a kalácsra, úgy hogy középen majdnem érintkezzenek. A levágott tésztavégekből rácsot formálhatunk a kalács tetején. Megkenjük egy kis tejben felhabart tojással.
6.
160°C fokra előmelegített sütőben 20 - 25 percig aranybarnára megsütjük. A kalácsot még forrón meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat!