Havas kosárkák

Lágy és édes karácsonyi sütemény.
recept,recept fotó,finomliszt,vaj,Kosárkák,Karácsony
Kosárkák
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrászdísz- hópehely | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 210 729 | gramm kcal | |
porcukor | 350 1358 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tojásfehérje | 0 ?? | kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 210 gramm • porcukor 30 gramm • vaj 100 gramm • tojássárgája 2 darab
A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

2.
A tésztát jól kidolgozzuk, élelmiszerfóliába csomagoljuk, és hűvös helyen egy fél órát pihentetjük.

3.
A tésztát 20 egyforma részre osztjuk és kosárka formákba nyomkodjuk bele.

4.
16 percig 180°C fokon sütjük.

5.
Miután kihűltek óvatosan kiborítjuk a formából.



8.
Forró vízfürdő felet tovább verjük a habot. 70°C - ra vagy még többre felmelegítjük és állandóan verjük a habot 5 - 10 keresztül.

9.
A kész tejszínhabos tölteléket egy cukrász habzsákba töltjük amelyre egy vastagabb díszítőhegyet rakunk.

10.
A habot a kosárkák tetejére nyomjuk...


Jó étvágyat!