Házi párolt knédli

Egyszerű recept a párolt knédlire. Az elkészített knédli hossza kb. 25cm.
recept,recept fotó,darás liszt,friss élesztő,Knédli,Receptek ételpárolókhoz,Laktózmentes
Knédli
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 250 873 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
friss élesztő | 20 21 | gramm kcal | |
kristálycukor | 0 ?? | kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
víz | 150 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
darás liszt 250 gramm • víz 150 milliliter • friss élesztő 20 gramm • só ½ teáskanál • kristálycukor
Egy tálba szórjuk a darás lisztet, hozzáadjuk a vizet, élesztőt, sót és egy csipetnyi cukrot.

2.
Fakanállal kikeverjük a tésztát, amelyet konyhai törlővel lefedve meleg helyen kb. 30 percig kelni hagyunk.

3.
A kidolgozott tésztából, lisztel meghintett gyúrólapon knédli formát formázunk. Majd a knédlit pároló edénybe tesszük és 15 percig pároljuk.

Jó étvágyat!