Házi sertés sonka olajbogyóval
Minőségi házi sonka finom olívabogyó ízzel. A megadott összetevői mennyiségből körülbelül 1/2 kg sonkát kapunk.
recept,recept fotó,sertéslapocka,olivabogyó paprikával,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
nádcukor | ½ | teáskanál | |
olivabogyó paprikával | 30 | gramm | |
sertéslapocka | 650 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | 75 | milliliter |
Recept
2.
A hús 1/3-át elektromos aprítóban vagy apróra vágjuk vagy ledaráljuk.
3.
olivabogyó paprikával 30 gramm
Kis karikákra vágjuk fel az olajbogyót. Hozzáadjuk a darált húst az olajbogyóval együtt a felszeletelt húshoz, összekeverjük.
4.
víz 75 milliliter • nádcukor ½ teáskanál • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Oldjuk fel a sót, a cukrot és a fűszereket vízben. Öntsük a húsra a páclét, és kevergessük néhány percig.
5.
Helyezzünk a sonkakészítőbe egy sonka vagy disznósajt készítő zacskót. Az elkészített húskeveréket tegyük a zacskóba, és nyomjuk össze, amennyire csak lehetséges. Zárjuk le a jól préselt húst a sonkafőzőben a nyomódugattyúval (a sonkafőző része), és 24 órára tegyük az edényt a hűtőszekrénybe.
6.
Főzzük a sonkát 2 órán át 80 ° C-os vízben. A víz nem forrhat, és körülbelül 1,5 cm-re kell legyen a sonkafőző felső széle alatt.
7.
Ez idő után a sonkafőzőt vegyük ki és hagyjuk jól kihűlni. A gyorsabb lehűlés érdekében hideg vízbe meríthetjük, de nem teljesen egészbe, hogy a víz ne kerüljön be. Nyissuk ki a nyomódugattyút,...
8.
...öntsük ki a keletkezett húslevest, és a főtt sonkát borítsuk ki az edényből. tartályból. Távolítjuk el műanyag zacskót és vágjuk fel a sonkát.
Jó étvágyat!