Hermelines batyu
Leveles tésztában sült hermelin sajt különlegesség, amelyet nagyon egyszerű elkészíteni.
recept,recept fotó,leveles tészta,Hermelin sajt,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek ›
Recept
1.
leveles tészta 400 gramm • Hermelin sajt 4 darab
A leveles tésztát lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk. A sajtokat hosszában félbevágjuk, ráhelyezzük a tésztára. A sajt mennyiség szerint kockákra vágjuk a tésztát (ez a recept 4 db vagyis kb. 80g súlyra készült).
3.
A félbevágott sajtokat ráhelyezzük a tésztára.
4.
tyúk tojás 1 darab
A tésztát behajtjuk és batyut készítünk. A sajtot minden oldalról alaposan le kell zárni, hogy sütésnél ne folyjon ki. A tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk köménnyel, szezám maggal vagy őrölt piros paprikával.
5.
Előmelegített sütőben180-200 °C fokon kb. 15-20 percig sütjük.
Jó étvágyat!