Hideg tészta saláta
Ízletes tészta saláta joghurttal.
recept,recept fotó,kínai káposzta,salátauborka,paradicsom,pulykasonka,natúr joghurt,tészta - Fusilli (spirál),Tészták,Szezonális receptek
Tészták
kategóriak
Tészták › Szezonális receptek › Szezon - Paradicsom › Szezon - Uborka › Szezon - Kínai káposzta ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 100 | gramm | |
kemény sajt | 200 | gramm | |
kínai káposzta | 250 | gramm | |
natúr joghurt | 500 | milliliter | |
olivaolaj | 30 | milliliter | |
paradicsom | 250 | gramm | |
pulykasonka | 200 | gramm | |
salátauborka | 300 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tészta - Fusilli (spirál) | 500 | gramm |
Recept
1. A hozzávalók elkészítése
kínai káposzta 250 gramm • salátauborka 300 gramm • paradicsom 250 gramm • hagyma 100 gramm • olivaolaj 30 milliliter • pulykasonka 200 gramm
A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk. Amikor már aranyszínű hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, és rövid ideig sütjük. Hűlni hagyjuk. Felvágjuk a káposztát. Az uborkát vastagabb csíkokra reszeljük. A paradicsomot kis kockákra vágjuk.
2. Sajt és öntet
kemény sajt 200 gramm • natúr joghurt 500 milliliter • fokhagyma 4 gerezd • só 1.5 teáskanál
A sajtot lereszeljük. A foghagymát megpucoljuk, foghagymanyomón átnyomjuk, és sóval, joghurttal keverjük.
3. Tészta
tészta - Fusilli (spirál) 500 gramm
A tésztát sós vízben megfőzzük, és folyó víz alatt lehűtjük.
4. A saláta összekeverése
A tésztát jól leszűrjük, és belerakjuk egy mély tálba. Hozzáadjuk a sonkát és a zöldséget. Az egészet alaposan de könnyedén összekeverjük. A végén belekeverjük a sajtot és az öntetet.
5.
Hűtőben tároljuk, és hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!