Hokaido kuglóf túróval
Elképesztően puha és szaftos kuglóf.
recept,recept fotó,hokaido tök,Kuglófok,Szezonális receptek
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
darabos túró | 250 | gramm | |
fahéj, őrölt | ½ | teáskanál | |
fahéj, őrölt | - | ||
hokaido tök | 350 | gramm | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
nádcukor | 75 | gramm | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | 200 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
szódabikarbóna | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 | milliliter | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 25 | gramm | |
vaj | - | ||
víz | 150 | milliliter |
Recept
3.
víz 150 milliliter • fahéj, őrölt ½ teáskanál
Adjuk hozzá a sütőtököt, adjunk hozzá vizet és adjunk hozzá fahéjat. 10 percig pároljuk.
4.
nádcukor 75 gramm
Levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot és hagyjuk kihűlni (leggyorsabban hideg vízfürdőben).
5.
Tegyük át a sütőtök kását egy tálba,...
6.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • napraforgó olaj 50 milliliter • tyúk tojás 3 darab
... adjunk hozzá tejet, olajat és tojást. Keverjük.
7.
rétesliszt 200 gramm • szódabikarbóna 1 teáskanál
Szórjunk hozzá lisztet szódabikarbónával és keverjük össze.
10.
50 percig 175°C fokon sütjük.
11.
A megsült és kihűlt kuglófot kiöntjük és megszórjuk fahéjjal elkevert cukorral.
12.
Felszeleteljük.
Jó étvágyat!