Hokkaido lecsó
Ízletes színes lecsó, tojással vagy párolt zöldségként köretként is fogyaszthatunk.
recept,recept fotó,hokaido tök,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 150 | gramm | |
hokaido tök | 400 | gramm | |
kápia paprika, friss | 50 | gramm | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
paprika | 150 | gramm | |
paradicsom | 300 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab |
Recept
3.
paradicsom 300 gramm
A paradicsomot leöntjük forró vízzel, rövid ideig állni hagyjuk, leöntjük a forró vizet, és meghámozzuk, majd felvágjuk.
4.
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
5.
só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Hozzáadjuk a paprikát, sót és borsot. Felöntjük vízzel és fedő alatt kb. 10 percig puhára pároljuk.
6.
A megpuhult paprikához hozzáadjuk a lereszelt tököt...
7.
...és a paradicsomot. Összekeverjük és 5 percig pároljuk.
8.
Szükség szerint felöntjük 2-3 kanál vízzel.
Jó étvágyat!