Holland mártás
Tradicionális mártás vajból és kikevert tojássárgájából. A francia konyha különlegessége.
recept,recept fotó,vaj,tojássárgája,Falatkák,Francia receptek,Gluténmentes
Falatkák
Francia receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | - | ||
fehér bors, őrölt | - | ||
fehérbor, száraz | ¼ | deciliter | |
só | - | ||
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | 150 | gramm |
Recept
2.
tojássárgája 3 darab • citromlé
Gőzfürdőben egy edényben sűrű habot keverünk ki a tojássárgából, majd hozzáadjuk egy közepes citrom levét. A hőmérséklet nem lehet túl magas, mert akkor a tojás megfől.
3.
fehérbor, száraz ¼ deciliter • só • fehér bors, őrölt
A tojást tovább keverjük, majd folyamatosan lassan hozzáöntjük a felolvadt vajat. Egy kis fehérborral, sóval és fűszerrel ízesítjük.
Jó étvágyat!