Holland mártás

Tradicionális mártás vajból és kikevert tojássárgájából. A francia konyha különlegessége.
recept,recept fotó,vaj,tojássárgája,Falatkák,Francia receptek,Gluténmentes
Falatkák
Francia receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 0 ?? | kcal | |
fehér bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
fehérbor, száraz | ¼ 21 | deciliter kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
vaj | 150 1101 | gramm kcal |
Recept

2.
tojássárgája 3 darab • citromlé
Gőzfürdőben egy edényben sűrű habot keverünk ki a tojássárgából, majd hozzáadjuk egy közepes citrom levét. A hőmérséklet nem lehet túl magas, mert akkor a tojás megfől.

3.
fehérbor, száraz ¼ deciliter • só • fehér bors, őrölt
A tojást tovább keverjük, majd folyamatosan lassan hozzáöntjük a felolvadt vajat. Egy kis fehérborral, sóval és fűszerrel ízesítjük.

Jó étvágyat!