Hópelyhes karácsonyfák
Recept egy lágy, csokoládés süteményre, fehér mázzal díszítve.
recept,recept fotó,csokoládé 85%,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | 100 | gramm | |
cukrász öntet, fehér | 100 | gramm | |
finomliszt | 300 | gramm | |
kakaó | 1 | evőkanál | |
porcukor | 80 | gramm | |
ribizli lekvár | 1 | darab | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojássárgája | 1 | darab | |
vaj | 200 | gramm |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 300 gramm • tojássárgája 1 darab • vaj 200 gramm • porcukor 80 gramm • sütőpor 1 teáskanál • kakaó 1 evőkanál
A lisztet beleöntjük a tálba. Hozzáadunk kakaóport, sütőport és porcukrot. A vajat hagyjuk felengedni és kisebb darabokra vagdaljuk. Az alapanyagokat tojássárgájával együtt hozzáadjuk a liszthez.
2. Kigyúrjuk a tésztát
csokoládé 85% 100 gramm
A végén hozzáadjuk a lágyra reszelt étcsokoládét. A tésztát úgy gyúrjuk ki hogy, kialakítunk egy gömböt, amelyet egy órán keresztül hűvös helyen hagyjuk állni.
3. A tészta kivágása
A tésztát szétosztjuk kisebb részekre, amelyeket egy lisztel meghintet gyúrólapon kinyújtunk. A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk majd csillag formákat vágunk ki belőle.
4. Sütés
A csillagokat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük és betesszük a sütőbe. 10 percen keresztül sütjük 150°C hőmérsékleten. Az elkészült csillagokat hagyjuk kihűlni.
5. A lösszeragasztása
ribizli lekvár 1 darab
A csillag formákat összeragasztjuk lekvárral. Három csillagot helyezünk egymásra, hogy karácsonyfát hozzunk létre.
6. Leöntjük a csokoládé mázzal
cukrász öntet, fehér 100 gramm
A karácsonyfákat ezután leöntjük a felolvasztott fehér mázzal.
Jó étvágyat!