Hús sárgarépa-petrezselyem mártással
Recept sertésnyak elkészítésére csirkecombbal saját levében, vegyes sárgarépa és petrezselyem mártással.
recept,recept fotó,sertésnyak,csirkecomb felső,répa,petrezselyem,Sertéshús,Csirkehús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkecomb felső | 500 | gramm | |
ecet | 1 | evőkanál | |
fekete bors, egész | 10 | darab | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
nemes babérlevél | 2 | darab | |
petrezselyem | 400 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
piros paprika, őrölt | ½ | teáskanál | |
répa | 400 | gramm | |
sertésnyak | 400 | gramm | |
szegfűbors | 5 | darab | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | ½ | liter |
Recept
1.
sertésnyak 400 gramm • csirkecomb felső 500 gramm • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
A hús szeleteit a sütőedény aljára tesszük, és rá tesszük a csirkecombokat. Fűszerezünk.
2.
répa 400 gramm • petrezselyem 400 gramm • víz ½ liter
A megtisztított és felszeletelt zöldségeket a húsra helyezzük. Felöntjük vízzel.
3.
Lefedve sütjük 90 percig 200°C hőfokon.
4.
só ½ teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál
Tegye át a sült zöldségeket egy edénybe. Sózzuk meg a húst, fűszerezzük és fedő nélkül süssük 30 percig 200 ° C hőmérsékleten.
5.
szegfűbors 5 darab • fekete bors, egész 10 darab • nemes babérlevél 2 darab
A zöldségeket külön főzzük még 30 percig, húsleves kockával.
7.
só 1 teáskanál • ecet 1 evőkanál • kristálycukor 1 evőkanál
Botmixer segítségével turmixoljuk ki. Cukorral, sóval és ecettel ízesítjük.
Jó étvágyat!