Húsos-gombás nyárs
Ízletes nyárs szombaton ebédre :)
recept,recept fotó,gomba,sertéslapocka,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
gomba | 400 | gramm | |
hagyma | 250 | gramm | |
kolbász | 250 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
paprika | 150 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertéslapocka | 350 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 150 | milliliter | |
zsírszalonna | 200 | gramm |
Recept
1.
hagyma 250 gramm • paprika 150 gramm • gomba 400 gramm • kolbász 250 gramm • sertéslapocka 350 gramm • zsírszalonna 200 gramm
A hagymát meghámozzuk, negyedekre vágjuk és szétszedjük. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, megtisztítjuk és szélesebb csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk és szeletekre vágjuk. A kolbászt karikákra vágjuk. A húst megmossuk, szeletekre vágjuk, majd körülbelül 3x3 cm -es négyzetekre. Vágjuk a szalonnát vékony szeletekre, azokat pedig szélesebb csíkokra.
2.
só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • napraforgó olaj • víz 150 milliliter
Az összes elkészített hozzávalót váltakozva a nyársra felszurkáljuk. A nyársakat tepsire tesszük, megsózzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával és borssal. Meglocsoljuk olajjal és felöntjük vízzel. Fóliával lefedve, előmelegített sütőben, kb. 200 ° C -on 30 percig sütjük.
3.
Ezután levesszük a fóliát és süssük még15 percig.
4.
Tálaljuk főtt burgonyával vagy friss zöldségsalátával.
Jó étvágyat!