Húsos-zöldséges rétes leveles tésztából
Spenótmártással és főtt burgonyával melegen tálaljuk. Hidegen is nagyon finomvan, mint egy sós sütemény.
recept,recept fotó,sertés darálthús,mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica),leveles tészta,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
hagyma | 150 | gramm | |
kemény sajt | 100 | gramm | |
köménymag, őrölt | - | ||
leveles tészta | 500 | gramm | |
mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) | 350 | gramm | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
sertés darálthús | 350 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
víz | 1 | deciliter |
Recept
1. Töltelék
napraforgó olaj 4 evőkanál • hagyma 150 gramm • sertés darálthús 350 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • víz 1 deciliter
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajon pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot és vizet. Pároljuk 15 percig letakarva.
2.
mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) 350 gramm
Hozzá szórjuk a fagyasztott zöldségkeveréket, és további 5 percig pároljuk. Tegyük ez után félre és hagyjuk kihűlni.
3.
leveles tészta 500 gramm • tyúk tojás 3 darab • kemény sajt 100 gramm
Nyújtjuk ki a leveles tésztát, tegyük át egy tepsire úgy, hogy mindkét oldalán a széleken kilógjon. Vágjuk a tésztát a tepsiben félbe A tojásokat egy villa segítségével felverjük egy bögrében, hozzáadjuk a keverékhez, és egy keveset hagyunk megkenésre a sütés előtt. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és összekeverjük.
4.
A tésztára egyenletesen rárakjuk a tölteléket.
5.
A kilógó tésztát ráhajtjuk a töltelékre és a széleit alaposan összenyomjuk. Megkenjük a maradék tojássárgával Megszórjuk köménnyel, a rétes néhány helyen villával megszurkáljuk.
6.
Előmelegített sütőben a legmagasabb hőfokon 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat!