Hússal töltött besütött zsemle
Finom gyors vacsora. A zsemlék sütés után finom ropogósak, és belül pedig puha húsos töltelékkel teli. Friss salátával tálaljuk.
recept,recept fotó,sertés darálthús,zsemle,Edámi sajt,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 200 | gramm | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
hagyma | 200 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
paradicsomszósz | 100 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | - | ||
sertés darálthús | 600 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
víz | 80 | milliliter | |
zsemle | 8 | darab |
Recept
1.
hagyma 200 gramm • olivaolaj 2 evőkanál
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk.
2.
sertés darálthús 600 gramm • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • víz 80 milliliter
Hozzáadjuk a darált húst, sót és a borsot. Összekeverjük és vízzel felöntjük.
3.
paradicsomszósz 100 milliliter
Paradicsom pürét adunk hozzá, újra megkeverjük és fedő alatt 10-15 percig főzzük.
5.
A zsemle belsejét hozzáadjuk a húshoz és összekeverjük.
6.
tyúk tojás 2 darab
A végén hozzáöntjük a tojást, és addig keverjük, amíg a töltelék nem lesz elég kemény.
7.
A tölteléket a zsemlébe töltjük.
10.
Besütés után azonnal tálaljuk. A zsemlék másnapra is finomak maradnak, csak újra 5 percig be kell őket sütni.
Jó étvágyat!