Húsvéti bárányka
A húsvét tradicionális szimbóluma a bárány, melyet most sütemény formájában hozunk el.
recept,recept fotó,vaj,vaj,cukrozott sűrített tej,Sütemények,Szlovák receptek,Húsvéti receptek
Sütemények
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrozott sűrített tej | 1 | darab | |
cukrász öntet, csokoládés | - | ||
kristálycukor | 300 | gramm | |
mazsola | - | ||
napraforgó olaj | 150 | milliliter | |
rétesliszt | 300 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 1 | darab | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 200 | gramm | |
vaníliacukor | 1 | darab |
Recept
1. Tészta elkészítése
tyúk tojás 4 darab • kristálycukor 300 gramm • sütőpor 1 darab • rétesliszt 300 gramm • vaníliacukor 1 darab • napraforgó olaj 150 milliliter • mazsola
A tojás sárgáját elválasszuk a fehérjétől. A tojás sárgáját cukorral és vanília cukorral jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a sütőporral kevert lisztet. Fokozatosan olajat adunk hozzá. A fehérjéből kemény habot készítünk, majd hozzáadjuk, és óvatosan megkeverjük. Adhatunk hozzá mazsolát.
2.
A bárány formát alaposan kivajazzuk, meghintjük lisztel, vagy zsemlemorzsával. A forma 3/4-ébe beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180°C 30-40 percig sütjük. A formát hagyjuk lehűlni, majd kiborítjuk a süteményt.
3. A krém elkészítése
cukrozott sűrített tej 1 darab • vaj 200 gramm • cukrász öntet, csokoládés
A dobozos cukrozott sűrített tejet a dobozzal együtt vízben 2 órát főzzük. Hűlni hagyjuk. Vajat habosra keverünk és egyenletesen beleöntjük a kihűlt sűrített tejet. A díszítést cukrász zacskó segítségével készítjük el. A szemeket, az orrot és a száját olvasztott csokoládéba mártott pálcika segítségével készítjük el. A végén a nyakába masnit kötünk.
Jó étvágyat!